ABONE OLARAK DESTEK ÇIKIN
Aşağıda linke tıklayarak abone olun...
Türk Hint horozunun genel olarak diğer ırklardan ayrımlanabilir özellikleri geniş bir kaş yapısı ve gözler bu kaş yapısının içerisine gizlenmiş dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korunaklı bir yapıya sahiptir. Ortalama olarak erkekler 3-3,5 kg arasındadır.Gözler yeşilin tonlarındadır.Hakim olan renkler dişilerde kahverengine ve siyah renklerdir.
Dövüşleri ağır, etkili elleri, muntazam kas yapıları, dengeli bir vücut yapıları vardır. Irklar içinde en dayanıklı horoz, Hint horozudur. Tavuklar9-10 yumurta yaptıktan sonra kuluçka olur yumurtalar açık krem rengindedir, ortalama 57,60 gr arasında yumurta ağırlığı vardır, daha küçük ve daha iri yumurtalar kuluçka altına konulmaz çıkış gücü zayıf olur.Horozlar dik duruşları geniş göhüsleri kalın kemikli ayakları ile tam bir asalet timsalidir..
İbikler fıstık ibik, silmenin çeşitli formları örneğin taş ibik, gül ibik şeklinde gözlemlenir. Hint horozlarında sakal yoktur.Genellikle horozların sırtlarında sırt saçak tüyleri vardır.Akrabalı yetiştirilmiş damızlıklarda bazen bu saçak yoktur.Kuyruklar aşağı doğru ortadan ikiye ayrılmış ıstakoz kuyruğunu andırır.Ayaklar çok açık sarı ve gümüşi renklerde olabilir.Hint horozları ötüşleri çok kısadır ötüşleri sırasında ses boğulabilir..
Hint Horozunun Bakım ve Beslenmesi

Besleme horozculuğun temel ayaklarından biridir.Horoz yetiştirilirken horozcular arasında bakım besleme ve yetiştirmekten kaynaklanan çeşitli farklılıklar ortaya çıkar.Bu temel ayaklarından birinin eksikliği daha kötü performanslı işe yaramaz horozların ortaya çıkmasına neden olur.
Yanlızunutmamak gerekirki kötüyü kötü yapanda iyi yapacak olanda bizleriz.Çünkü ortaya çıkacak performans çevre+genetik olarak ortaya çıkar.Sen vermez isen hiçbir zaman alamazsın işin sırrı budur.
Bir hint horozunun iyi olmasının iki ana şartı
- BAKIM
- BESLEME
Nem:Kümes içinin nemli olması temre başta olmak üzere birçok mantarı hastalıkların oluşmasına neden olur.
Isı:En uygun ısı ortamı 20-24 derece olmasıdır. Buderecelerin daha düşük olması hayvanlarda çok büyük rahatsızlık oluşturmasa daüzerindeki ısılar strese yol açar.
Su:hayvanların içtiği su her daim temiz olmalı özellikle yazları çok bakteri oluşur ve sindirim sisteminde rahatsızlıklar oluşur.
Yem:Yemin kaliteli olması hayvan yetiştiriciliğinin de çok önemi vardır.güvenilir firmaların yemlerinden alınması yemcinin ve horoz bakıcısının yemleri saklama koşulları çok önemlidir.Nemli yerlerdeki yemler küflenir ve hayvanı zehirler.birçok hayvan bakıcısı da bu durumda hayvanlarının öldüğü görülmüştür ve ilaç tedavisi de olumlu bir sonuç vermemiştir.
Güneş:Yavru gelişiminde ve sağlık açısından çok önemlidir.
BESLEME
Besleme ile ilgili birçok konu sunulmuşssada besleme uzmanlık gerektirir.Önemli olan hayvanın midesini doldurmak değil.Tüm hayvanlar ve insan içinde bu durum böyle değildir.hergün kuru fasulye yiyen bir insanla her çeşit gıda tüketen insan arasında çok fark vardır her gıdadan tüketen insan sağlıklı olur ve hastalıklara karşı daha dirençli olur ve hastalanmaz.Ama diğer tek yönlü beslenen kişi hastalıklara yakalanma riski çoktur ve zamanla sağlığını kaybeder.Çeşitli gıdalarla beslemek en doğru yoldur.Bu çeşitli gıdalar şunlardır?
Proteinler
Hayvansal proteinler
- Yumurta
- Et kemik unu
- balık unu
- yeme sentetik katılan proteinler
- Fiğ
- Bezelye
- Mercimek
- Nohut
- Fasulye
- Korunga
- tahıllarda
- pekmez
- bal
- kuru üzüm
- yeşillikte
- tahıllarda
- meyvelerde
- fındık fıstık
- sentetik olarak satılan premikslerde
- tahıllarda
- yeşillikte
- meyvelerde
- sentetik olarak satılan premikslerde
- tahıllarda
- don yağı
- bitkisel yağlar
- fındık
- fıstık
- ayçiçeği tohumu
- aspir
- kanola
- keten
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder